Add Product

Search Results:

Reply
Highlighted
New Member
Posts: 1
Registered: ‎02-03-2020

Re: Insignia™ TV Remote Control Codes – Official Thread

Looking for remote program codes plz and thanks

Shaw cable remote model number 11055BC2-219-0377-1014
C080401
Tv make and model number
Insignia, NS-28E200NA14
Highlighted
Posts: 7,140
Topics: 115
Kudos: 547
Solutions: 393
Registered: ‎12-23-2016

Re: Insignia™ TV Remote Control Codes – Official Thread

Hi, samwebb and Jendabomb,

 

Thanks very much for reaching out to us about these remote codes.

 

All known remote codes for GE remotes are in the first post of this thread. If none of those work, you'll want to reach directly out to the manufacturer to see if they can provide another code.

 

I'm not able to locate that Shaw remote based on that model number, but all codes should be available here. That site should help you get the correct code.

 

Please let me know if I can help out with anything else.

 

Sincerely, 

Kyle R|Senior Social Media Specialist | Best Buy® Corporate
Give Kudos if you like this post or Accept as Solution if it answers your query!
Highlighted
New Member
Posts: 5
Registered: ‎02-11-2020

insignia ns-39d400na14 and RCN Cable Remote

Good morning...have the above mentioned tv...it has been sitting around for a year and decided to hook it up again in a different location with a new hd cable box.  Using RCN's black universal remote and thought I found a code that turned the tv on and off and controled volume.  What I discovered last night was that hitting the all off button on that remote doesn't fully power off the tv...there is still aglow on the screen and red power light doesn't come on like when its fully powered off.  I have to hit the power button by itself again to fully power it off.  This is for an elderly parent and am trying to make it as easy as possible.  Am I using the wrong code or is this not supposed to fully power off?  When I used it with a tivo unit I didn't have that problem.  Any advice would be greatly appreciated.  

Highlighted
Posts: 7,140
Topics: 115
Kudos: 547
Solutions: 393
Registered: ‎12-23-2016

Re: insignia ns-39d400na14 and RCN Cable Remote

Hi, Watrat,

 

Thanks for joining our community, and for that great question.

 

That model of television is designed to go into standby mode when it is off, rather than completely turning off. When it is in standby mode, that light will be on. It sounds like that remote is working properly and turning the television off in the intended way, and that pervious remote was doing it incorrectly.

 

I hope that helps. Please let me know if you have any other questions.

 

Sincerely, 

Kyle R|Senior Social Media Specialist | Best Buy® Corporate
Give Kudos if you like this post or Accept as Solution if it answers your query!
Highlighted
New Member
Posts: 5
Registered: ‎02-11-2020

Re: insignia ns-39d400na14 and RCN Cable Remote

Thank you for the prompt reply...I do appreciate it.  The problem with it going into standby is that in a dark room when trying to sleep it is a bit much.  If its supposed to be like that will it eventually power itself off?  Is there any cause for concern with burn in or anything?

Highlighted
Posts: 7,140
Topics: 115
Kudos: 547
Solutions: 393
Registered: ‎12-23-2016

Re: insignia ns-39d400na14 and RCN Cable Remote

Hi, Watrat,

 

Thanks for following up. I just realized that I had misread your previous post. I'm sorry about that. I thought you had said the red light did come on, not that it didn't. If that red light isn't coming on,t he television isn't powering off into standby mode.

 

I'm going to move this thread over to our remote control code thread. Please provide the model number for the remote that you are using. I'll lee if I can find one that will work for you.

 

Sincerely, 

Kyle R|Senior Social Media Specialist | Best Buy® Corporate
Give Kudos if you like this post or Accept as Solution if it answers your query!
Highlighted
New Member
Posts: 5
Registered: ‎02-11-2020

Re: insignia ns-39d400na14 and RCN Cable Remote

Thank you...this is the remote they provided:

 

https://www.rcn.com/welcome/my-tv-services/the-tv-remote/

Highlighted
New Member
Posts: 5
Registered: ‎02-11-2020

Re: insignia ns-39d400na14 and RCN Cable Remote

Do you think its a code issue? Like I mentioned initially if I hit the watch cable button it shuts of the cable box...if on the same remote I hit the tv button and power it then shuts the tv completely off...I then can't hit the watch cable button to turn it back on...I have to again hit the tv and power button.
Highlighted
Posts: 7,140
Topics: 115
Kudos: 547
Solutions: 393
Registered: ‎12-23-2016

Re: insignia ns-39d400na14 and RCN Cable Remote

Hi, Watrat,

 

I did some research, and it sounds like what is happening s the television isn't turning off and the cable box is. It could be that the remote just sin't capable of turning on or off both devices at once, and you need to do it separately.

 

The only code I was able to find for that remote and television is 4049. If you are using a different code, give that a try. If it still does the same thing, you may need a different remote, or to turn the TV off separately as you described in your post.

 

You can also call Insignia support at (877) 467-4289 for in-the-moment troubleshooting.

 

Sincerely, 

Kyle R|Senior Social Media Specialist | Best Buy® Corporate
Give Kudos if you like this post or Accept as Solution if it answers your query!
Highlighted
New Member
Posts: 5
Registered: ‎02-11-2020

Re: insignia ns-39d400na14 and RCN Cable Remote

Thank you for the assistance.  I tried that code and it didn't work.  I found another code 1892 and that did the trick.