Add Product

Search Results:

Reply
New Member
Posts: 3
Registered: ‎11-19-2021

Unable to connect Insignia Fire TV to Denon receiver

I’ve connected the hdmi cable to the HDMI (Arc) port and I’ve connected it to my receiver and I still don’t have sound? Any ideas?
Posts: 18,395
Topics: 3,254
Kudos: 598
Solutions: 506
Registered: ‎09-29-2008

Re: Unable to connect Insignia Fire TV to Denon receiver

Welcome to our community, Sdquarto.

 

I'll be happy to look into this for you if you will please reply with your TV model number as well as the model number of your Denon receiver.

 

I look forward to hearing from you.

John|Social Media Specialist | Best Buy® Corporate
Give Kudos if you like this post or Accept as Solution if it answers your query!
New Member
Posts: 3
Registered: ‎11-19-2021

Re: Unable to connect Insignia Fire TV to Denon receiver

Denon AVR-591 and the Insignia QLED TV 4K NS-70F501NA22
Posts: 18,395
Topics: 3,254
Kudos: 598
Solutions: 506
Registered: ‎09-29-2008

Re: Unable to connect Insignia Fire TV to Denon receiver

[ Edited ]

Sdquarto,

 

Thank you for sharing the requested information.

 

If you've connected your HDMI cable to the HDMI/ARC ports on both the TV and the receiver without result, I recommend reviewing the TV's audio settings. Select Settings, then select Display & Sounds. Select Audio Output, then select Digital Audio Format and change the setting to PCM or Dolby Digital. You can find more information in the TV User Guide.

 

If the problem persists, I would recommend contacting Insignia Support at (877) 467-4289 for assistance troubleshooting your home theater setup in real time.

 

I hope this helps. Thank you for writing to us.

John|Social Media Specialist | Best Buy® Corporate
Give Kudos if you like this post or Accept as Solution if it answers your query!
New Member
Posts: 3
Registered: ‎11-19-2021

Re: Unable to connect Insignia Fire TV to Denon receiver

I’ve already done all that you suggested and still nothing. I’ve even tried to set it up through an optical cable and that didn’t work either. It worked fine on my Samsung that way, but not on this TV. Darndest thing…..I’ve never had to reach out to the Geek squad, but it looks like I will have to this time. Thanks for trying to help me though, it’s appreciated.