Add Product

Search Results:

Reply
Posts: 11,389
Topics: 1,893
Kudos: 964
Blog Posts: 0
Solutions: 355
Registered: ‎11-10-2008
Accepted Solution

Alexa and XFI

Has anyone successfully setup the Echo Dot 3rd Gen with the Xfinity XFI Gateway? I want to know their experiences. I found our Echo dot that my husband and I thought we lost in the move to the new apartment and ordered a smart plug but noticed the XFI Gateway is only one Wifi network name.

 

On the old setup we had, I actually had a router that had 2.4 and 5ghz bands and this router from Xfinity seems to have them combined.

 

Have to get this setup as the clapper is not working too well to turn on and off the lights. Its all about accessibility for him at this time.

Best Buy Forums Super User since 2008. Please note I am not employed by Best Buy and I answer questions on my own time. If you find something helpful please add kudos to it. Should something solve your issue please remember to mark inquiries as solved.
Valued Expert
Posts: 8,619
Registered: ‎02-25-2013

Re: Alexa and XFI

Chances are you will need to go into the setting for the router and temporarily disable 5 Ghz.  

 

Many devices that you can get today with Smart Technology seem to only connect if you are in 2.4 Ghz.

 

Most dual band routers should have the ability to turn off 5.0 temporarily.  Mine will turn it off for 15 minutes and the turn it back on. 

 

I am not an employee of Best Buy and all opinions left on this forum are my own. Please leave Kudo’s if you like a post or click Accept as Solution if a post answers your query.
Posts: 11,389
Topics: 1,893
Kudos: 964
Blog Posts: 0
Solutions: 355
Registered: ‎11-10-2008

Re: Alexa and XFI

I guess I answered my own question just now with TP Link Kasa and the Alexa App. I did not need to disable anything. It discovered our internet just fine. I had to download the Kasa App first in order to to link the Smart Plug Mini to our internet. Then I had to enable the Kasa Skill with the Alexa App and finally link it. Had to clear out all the garbage lost during the move. So all in all it worked it was maybe a 7 minute thing.

Best Buy Forums Super User since 2008. Please note I am not employed by Best Buy and I answer questions on my own time. If you find something helpful please add kudos to it. Should something solve your issue please remember to mark inquiries as solved.
Posts: 413
Topics: 15
Kudos: 58
Solutions: 17
Registered: ‎02-08-2019

Re: Alexa and XFI

[ Edited ]

Greetings there, hockeycanuckjc!


Thanks for visiting us once again in our Community Forums. Glad to learn that you were able to figure this out. Plus anyone else that may have the same scenario will have your solution to assist them! So, thank you for sharing that as well.

If you require any further assistance, please do not hesitate to contact us.

Wesley|Social Media Specialist | Best Buy® Corporate
Give Kudos if you like this post or Accept as Solution if it answers your query!