Add Product

Search Results:

Reply
New Member
Posts: 3
Registered: ‎01-09-2014

Re: Remote Control Codes

 

  • The remote control manufacturer and model number - Factory Insignia remote that came with the TV.
  • The model number of your TV. - Insignia NS-LCD32.
  • Any additional details about your situation that might help us help you. My remote operated fine last week. I left town, and now that I've returned it stopped working. I think I may have assigned a wrong code in error to the phone. Can you please tell me if there is a way to re-enter the remote code for my TV to see if this will work? Thank you.
Posts: 8,360
Topics: 367
Kudos: 578
Solutions: 353
Registered: ‎09-29-2008

Re: Remote Control Codes

Hello ZS,

Welcome to Community@Insignia™!

I'm not sure I understand what you mean by "assigned a wrong code in error to the phone."  Try this:

  • Restore your TV to factory defaults.  If you have customized picture or audio settings, note them as they will be erased.
  • Power-cycle your TV, i.e. turn it off and unplug it for several minutes.
  • Remove the batteries from your remote control, press all of its buttons and install fresh batteries.  This will resolve many reomte control issues.

Let us know your results!

 

Regards,
John
Insignia™ Support

John|Social Media Specialist | Best Buy® Corporate
Give Kudos if you like this post or Accept as Solution if it answers your query!
Highlighted
Visitor
Posts: 8
Registered: ‎07-20-2010

Re: Remote Control Codes

Let's try this again the "right" way.

 

  • The remote control manufacturer and model number. Dish network 5.4 IR remote for VIP722k box
  • The model number of your TV. -> NS-14FTV
  • Any additional details about your situation that might help us help you.->I have tried 720 (among many others) which was suggested on the Insignia website, and that didn't work at all. I have also tried the code search on the remote and that never found it either. Any help?
Visitor
Posts: 1,174
Registered: ‎04-07-2009

Re: Remote Control Codes

Hello  hokie09,

Welcome to Community@Insignia™!

 

Unfortunately, for this model, we do not have any more information as far as codes go (I've looked everywhere for a list of codes provided by the manufacturer to no avail).  My best advise at this point will be for you to try, if you do have a list of codes, the provided ones for Orion, Emerson, Memorex, Sansui, Sylvania, Zenith.  Check if those codes work, and if you find one that does, please post it on the community so other users and myself can have that info!

 

Thank you,
Gonza
Insignia™ Support Team

Visitor
Posts: 1,174
Registered: ‎04-07-2009

Re: Remote Control Codes

Hello  aznhero913,

Welcome to Community@Insignia™!

Try code 503

 

If that code does not work, check with the following codes:  512, 515, 518, 542, 543, 566, 567

 

Regarding the WBRDVD, according to the remote's manual, the only Bluray players supported are Sony ones (we do not have a code for this receiver and on the player's manual there are no codes for any brand other than Sony).

 

 

If it was useful, and you liked it, Kudo it!

Thank you,
Gonza
Insignia™ Support Team

Valued Member
Posts: 65
Registered: ‎04-21-2011

Re: Remote Control Codes

Thanks for the effort Gonzalo but none of those codes worked unfortunately.

 

This might be a long shot but does insignia recommend any universal remotes(please do not suggest those ridiculously expensive remotes) that are known to work for their products?

 

I have this insignia TV,an insignia ns-wbrdvd bluray player and  a Sony str-dn1000 receiver.

 

I really hate having to fumble between 3 remotes at the moment.

Visitor
Posts: 8
Registered: ‎07-20-2010

Re: Remote Control Codes

Well I guess that I am just screwed with this TV. I have tried every code in the book as well as done the code search and still not got it working. Last time I buy insignia.

Posts: 8,360
Topics: 367
Kudos: 578
Solutions: 353
Registered: ‎09-29-2008

Re: Remote Control Codes

Hello aznhero913,

Insignia doesn't have a recommendation for a universal remote control.  I will tell you though, from my personal experience, that I didn't have complete success controlling all of the features of all of my devices (by numerous manufacterers) until I invested in one of "those ridiculously expensive remotes."

Regards,
John
Insignia™ Support

John|Social Media Specialist | Best Buy® Corporate
Give Kudos if you like this post or Accept as Solution if it answers your query!
Valued Member
Posts: 65
Registered: ‎04-21-2011

Re: Remote Control Codes

Thanks for the quick reply.

 

LOL. Kinda defeats the purpose of buying an Insignia brand product if I have to go and spend extra money in order for there to be compatibility between remote controls.

 

There are 2 remote controls from RCA  that have good ratings and are under $20.  Here are the model numbers. Can you guys PLEASE check if there are definitive codes for these remotes?

 

1. RCA RCRP05BR

 

2. RCA RCRN08GR

 

Thanks in advance.

Visitor
Posts: 1
Registered: ‎07-23-2010

Re: Remote Control Codes

I have an Insignia Model NS-LBD32X-10A

 

I have this connected to my Verizon FIOS converter box which is manufactured by Motorola and it has a programmable remote.  I would like to control the TV power and volume from the FIOS remote.

 

Does anybody know the remote code that will work for this?

 

Bruce