Add Product

Search Results:

Reply
Member
Posts: 10
Registered: ‎01-07-2017

32 inch insignia tv freezes. why?

first time owning a smart tv, mine is wireless. why does it lock up and freeze? Im not use to a tv doing this. I know I can unplug it to fix this, but why does it do this in the first place? is it normal for these tvs to lock up or is something wrong?

Posts: 3,185
Topics: 53
Kudos: 258
Solutions: 147
Registered: ‎11-30-2015

Re: 32 inch insignia tv freezes. why?

Hello macgeek, 

 

When is the TV freezing? Is it while your attempting to stream to content? If this is the case it may be the way your 32" Insignia TV is receiving the signal.  

 

Does unplugging the TV seem to fix the issue at hand? It sounds like it may be something to the with Wi-Fi card. If you continue to have issues you may want to contact Insignia directly. 

 

Kindly, 

 

 

Mariah|Social Media Specialist | Best Buy® Corporate
Give Kudos if you like this post or Accept as Solution if it answers your query!
Member
Posts: 10
Registered: ‎01-07-2017

Re: 32 inch insignia tv freezes. why?

unplugging seems to fix it. ive had it freeze when I was playing the video poker game. or watching the weather.
Posts: 3,185
Topics: 53
Kudos: 258
Solutions: 147
Registered: ‎11-30-2015

Re: 32 inch insignia tv freezes. why?

Hi macgeek, 

 

When did you purchase it? If you purchased it within the last year you would have a one year manufacturers warranty if something was faulty. It does sounds like the processor isn't buffering the picture correctly. 

 

Regards, 

 

Mariah|Social Media Specialist | Best Buy® Corporate
Give Kudos if you like this post or Accept as Solution if it answers your query!
Member
Posts: 10
Registered: ‎01-07-2017

Re: 32 inch insignia tv freezes. why?

I got it about 3 weeks ago.
Member
Posts: 10
Registered: ‎01-07-2017

Re: 32 inch insignia tv freezes. why?

it locked up now. I put weathernation on, and it locked up. the red light does some on when I press anything on the remote. but the TV is doing nothing, so I have to unplug it.
Posts: 3,185
Topics: 53
Kudos: 258
Solutions: 147
Registered: ‎11-30-2015

Re: 32 inch insignia tv freezes. why?

Hello again, 

 

Upon unboxing your TV, and setting it up for the first time did you allow your TV to search for any firmware updates? Often times manufacturers will run bug fixes in these to remedy the issue. 

 

If that doesn't remedy your issue I strongly suggest visiting your local Best Buy to exchange your TV as you'd be able to do so until Jan. 15 under the Extended Holiday Return & Exchange Promise. When visiting your local Best Buy please indicate to them you believe your TV to be defective. 

 

Kindly, 

 

Mariah|Social Media Specialist | Best Buy® Corporate
Give Kudos if you like this post or Accept as Solution if it answers your query!
Member
Posts: 10
Registered: ‎01-07-2017

Re: 32 inch insignia tv freezes. why?

I dont recall about the firmware updates. how can I do that now?

Posts: 3,185
Topics: 53
Kudos: 258
Solutions: 147
Registered: ‎11-30-2015

Re: 32 inch insignia tv freezes. why?

Hello macgeek, 

 

You can visit this link here to see a step by step guide to  update your TV firmware. This link is general instructions for their 19 inch TV. You'd want to enter your model number in step two to ensure that you get the correct software. 

 

Kindly, 

 

 

Mariah|Social Media Specialist | Best Buy® Corporate
Give Kudos if you like this post or Accept as Solution if it answers your query!
Member
Posts: 10
Registered: ‎01-07-2017

Re: 32 inch insignia tv freezes. why?

firmware is up to date so I guess I did that when I first got it.